Situada a uns sis quilòmetres de Llinars i a 406 metres d’altitud, l’ermita ofereix una vista excepcional del litoral i el prelitoral. Segons algunes fonts, l'ermita està documentada des del segle XVII, però durant molts anys només se’n van conservar les runes. L’any 2016, un grup de voluntaris van començar a reconstruir-la, i el 2017 s'hi va recuperar l’aplec en honor a Sant Sebastià.
L’ermita, reconstruïda de la manera més fidel possible a l’original, té una base de deu metres de llarg per cinc d’ample. Destaca pel seu campanar de paret o d’espadanya i pel portal adovellat. Té dues finestres de granit, contraforts a cada costat, una arcada adovellada darrere l’altar i una gran riquesa de carreus cantoners.
L’any 2016 es van iniciar les tasques de reconstrucció gràcies al treball i l’esforç de persones voluntàries, a la col·laboració de diverses empreses i a les aportacions anònimes.
Els propietaris de la finca forestal van cedir-ne el dret de pas, ús i gaudi a l’Associació de Veïns de Sant Esteve del Coll i a l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Llinars, l’any 2018.
Històricament, els veïns i les veïnes de la rodalia es congregaven en un aplec a l’ermita per honorar Sant Sebastià, que protegia contra les pestes. A l’entorn s’hi trobaven les pedretes de Sant Sebastià que, segons la creença popular, portaven sort i protegien de les epidèmies. L’any 2017 es va tornar a recuperar l’aplec, que se celebra cada mes de gener.