Llinars homenatja el mercat de bolets amb una escultura a la plaça de la Vila

Dijous, 24 de gener de 2019 a les 14:00

El passat mes de desembre de 2018 es va col·locar a la plaça de la Vila de Llinars una escultura representativa del mercat de bolets que durant un llarg període d’anys es va celebrar a Llinars durant la tardor. L’escultura és obra de l’escultor Quim Camps (a la foto), i està realitzada amb pedra calcària blanca i elements de bronze. L’escultura incorpora els tres elements més representatius del mercat: el bolet, el pes i el bloc de notes on l’Agutzil feia les seves anotacions.

El mercat de bolets, que va ser una tradició molt arrelada a Llinars, es remunta al segle XIX i es va celebrar fins als anys 70 del segle XX aproximadament. L’abundància de bolets en els boscos propers era sorprenent, l’espècie predominant era el rovelló, i en segon terme el rossinyol. A la plaça de la Vila de Llinars s’organitzava diàriament un mercat exclusiu de bolets.

Va tenir tant de renom que cada tarda hi pujava expressament un tren de Barcelona, ple de comerciants, que compraven els bolets per la tarda per poder-los vendre a l’endemà mateix. Moltes famílies vivien dedicades durant la tardor a la cerca i venda de bolets.

Darrera actualització: 25.01.2019 | 13:47