La Biblioteca acull l'acte de presentació de la Festa Major 2024

Dijous, 25 de juliol de 2024 a les 00:00

El 24 de juliol va tenir lloc a la Biblioteca Can Casas l'acte de presentació de la Festa Major 2024, on la regidora de cultura, Georgina Coderch, va avançar alguns detalls de la Festa Major d'enguany, una festa inclusiva, segura i adaptada a tothom.

Durant l'acte va tenir lloc la presentació del cartell i la imatge gràfica de la Festa Major, obra del llinassenc Joan Antoni Martori qui va explicar els detalls del mateix. Martori parteix de la figura dels gegants en aquest any tan significatiu d'aniversaris i celebracions. En aquest sentit, els gegants vells, en Miquel i la Pepeta, que aquest any estan celebrant el seu 50è aniversari, ocupen el centre del cartell i al voltant d'ells queda reflectida tota la Festa Major amb els seus actes de cultura popular i emblemàtics, així com elements arquitectònics del poble. El dissenyador també va afegir que un altre punt a destacar ha estat el d'indicar que es tracta de la Festa Major de Santa Maria del Prat, patrona de Llinars.

L'acte també va servir per presentar una novetat a nivell digital, la creació d'un nou compte d'Instagram de Festa Major: @festamajorllinars24, que permetrà tenir un accés més directe a tota la informació que es publiqui al voltant de la Festa.

Per altra banda, la Georgina Coderch, va comentar que aquest any s'ha introduït una interpretació en llenguatge de signes en alguns actes de Festa Major com el seguici, pregó, toc a plegar i veredicte final. A més, al concert de la Principal de la Bisbal hi haurà una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda que hi tindran accés prioritari. En aquest punt, Coderch va donar pas al llinassenc Marc Riera, creador del mot Llinars del Vallès en llenguatge de signes, que s’ha basat en els colors i la imatge de la bandera del poble per crear-lo.

I seguint en la línia de fomentar el talent local, aquest any hi haurà un mural de Festa Major al carrer Nou, obra de l’artista llinassenca Núria Majoral, qui va comentar que la idea del mateix és reflectir l’esperit festiu de la Festa Major de Llinars amb molta vitalitat i molt moviment.

No us perdeu el vídeo de l’acte per conèixer amb més detalls les novetats de la Festa Major 2024.

Darrera actualització: 25.07.2024 | 15:20