Informació sobre el coronavirus

Dimecres, 11 de març de 2020 a les 10:00

Informació actualitzada en aquest enllaç.

El coronavirus és un tipus de virus que circula entre els animals però alguns d’ells també poden afectar a éssers humans i poden causar problemes respiratoris que majoritàriament produeixen simptomatologia lleu. Un nou tipus de coronavirus és el SARS-CoV-2, identificat a la Xina a finals de 2019, i 8 de cada 10 persones afectades poden tenir símptomes lleus.

El Sistema de Salut de Catalunya, arran dels casos importats d’altres països, ha extremat tot el sistema de vigilància epidemiològica per a aquesta fase de contenció, detecció de possibles casos, confirmació, aïllament, tractament i estudi de contactes. L’objectiu principal de l'actuació sanitària és evitar la propagació del virus, d’elevada contagiositat, aïllant les persones potencialment malaltes. Tot i aquesta elevada contagiositat, el 80% dels casos són lleus, i només pot revestir gravetat en els casos de persones que tinguin altres malalties o factors de risc (2-5%).

Com a mesures de protecció, la població general no ha de fer res d'especial, més enllà d'aplicar les mesures higièniques recomanades per a evitar el contagi de qualsevol infecció respiratòria, especialment rentar-se sovint les mans i tapar-se la boca i el nas amb l'avantbraç en tossir o esternudar.

Des de l'Ajuntament, us volem traslladar un missatge de serenitat i calma, en aquest sentit us fem arribar el material divulgatiu sobre el coronavirus SARS-CoV-2 que s’ha elaborat des del Departament de Salut.

Informació genèrica:

Per a més informació, podeu consultar http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus que s’està actualitzant constantment.

Darrera actualització: 11.03.2020 | 12:03

Imatges

Puc estar afectat per coronavirus?