El Pla Estratègic per al Desenvolupament Local i l'Ocupació del Baix Montseny es posa en marxa

Dimarts, 2 d'abril de 2019 a les 14:00

El passat divendres 29 de març es va celebrar a Sant Celoni una jornada de treball al voltant del Pla per al Desenvolupament Local i l'Ocupació del Baix Montseny, que s'ha elaborat a partir d'un procés d'anàlisi del territori i comptant amb la participació de molts dels agents socials i econòmics dels diferents municipis: personal tècnic i polític de l'administració local, empreses, entitats, centres educatius, veïns i veïnes.

Catorze municipis de la comarca natural es comprometen a treballar en els projectes de desenvolupament local que tenen al centre la millora de la qualitat de vida de les persones i la generació de noves oportunitats. Es tracta de Gualba, Llinars del Vallès, Breda, Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Montseny, Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu, Vallgorguina, Sant Esteve de Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor, Vilalba Sasserra, Campins i Fogars de Montclús.

Amb aquesta metodologia, es van establir diverses línies d'intervenció pública i col·laboració intermunicipal, fonamentalment amb la perspectiva de la col·laboració público-privada. Igualment, en un esforç de concreció, els projectes definits es van prioritzar, i des de la Taula Tècnica ja s'està treballant en el teixit empresarial i industrial local, el model de turisme sostenible i els serveis urbans de qualitat (aprofitament de la biomassa per a la climatització d'equipaments municipals).

Addicionalment es va presentar la voluntat d'avançar en la creació de la Comunitat de Municipis del Baix Montseny, que tindrà com a principal objectiu l'execució del propi Pla i portar a terme qualsevol altre projecte vinculat al desenvolupament local. Així, els alcaldes i les alcaldesses van signar un document de compromís per posar en marxa la Comunitat durant aquest any 2019.

Darrera actualització: 03.04.2019 | 10:46