El programa "Divendres" de TV3 a Llinars

Dijous, 30 de gener de 2014 a les 13:53

Els dies 28 i 29 de gener, Llinars va ser la protagonista de les tardes de TV3. El programa Divendres conduït pel Xavi Coral i l'Espertac Peran va fer la retransmissió en directe des de la plaça Santa Maria.

 

Divendres és un programa que tracta temes d'actualitat alhora que dóna protagonisme in situ a pobles de tot Catalunya. Així doncs, els dies 28 i 29 de gener, l'equip mòbil del programa, encapçalat per l'Espartac Peran, es va instal·lar a la plaça Santa Maria per fer connexions en directe, amb la voluntat de difondre trets distintius del nostre municipi, com poden ser fets històrics, gastronomia, patrimoni arquitectònic, paisatgístic i cultural, negocis o establiments destacats, esports, llegendes, associacions, etc.


El dia 28 vam poder gaudir de la secció Paraules en Ruta del Màrius Serra, una secció molt coneguda en la que es van recordar paraules inèdites pròpies de la població, com empuntar, debolir, cortera, erol, etc. També es va parlar del borregos típics de Llinars, i de la Patufa, el drac d'aigua de l'Associació gegantera que porta el seu nom. L'associació VAG74 va aportar al programa un vehicle volkswagen que es va convertir en una original pissarra per al Màrius Serra. A continuació l'Espertac Peran va presentar el fondant, una nova modalitat de rebosteria creativa, de la mà del Josep Sucarrats, de la revista Cuina, i de l'Anna, pastissera de Llinars.


Al dia següent, 29 de gener, i de nou des de la plaça Santa Maria, l'Espertac Peran va parlar del producte més emblemàtic de Llinars: el bolet. I per això va comptar amb la presència de la coneguda xef Carme Ruscalleda, del micòleg Enric Gràcia, del programa Caçadors de bolets, que va definir Llinars com la capital del bolet; de la doctora Folch, habitual del programa i de dos llinassencs experts en el món boletaire: la Mercè Xaubet i el Francesc Teixidor. A continuació, la llinassenca Reyes Barragan va ser l'encarregada de fer les recomanacions de Llinars per a tothom qui vulgui visitar el poble. I per últim es va poder gaudir de dues tradicions llinassenques molt lligades a la Festa Major del poble: l'estirada de corda entre blaus i vermells, i la menjada de flams.

Darrera actualització: 14.02.2014 | 11:47